Registracija

WASHINGTON,travanj 28, 2011: Predstavnik USDA Farm Service Agency (FSA) Val Dolcini obilazio je danas poljoprivredne proizvođače koji su ovih dana pretrpjeli veoma teške štete od poplava, požara i tornada.

Pozvao je sve da se jave i da će FSA programi biti na raspolaganju kako bi pomogli u što skorijem oporavku. FSA napomenuo je ima nekoliko važnih i efikasnih programa koji trebaju pomoći poljoprivrednim proizvođačima u bržem oporavku od katastrofe, oštećenja i pogibelji stoočnog fonda. Među ključnim programima dostupni su hitni programi očuvanja (ECP), stočarstva.

Odštetni Program (LIP), Hitna pomoć za stoku,e pčele i poljoprivredne površine, zatim program za ribarstvo (ELAP)i ostali. Svi se pozivaju da se jave što prije u lokalne FSA županijske urede kako bi čim prije mogli krenuti u obnovu.

PLG_CONTENT_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_CONTENT_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_CONTENT_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_CONTENT_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_CONTENT_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_CONTENT_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_CONTENT_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_CONTENT_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMIT

Mala pčelarska web akademija

Dvomatično pčelarstvo

U svim oblicima pčelarstva uključujući i eko pčelarstvo pojedini pčelari ponekad pribjegavaju dvomatičnom pčelarenju u svrhu bržeg jačanja zajednica što radi li se ispravno rezultira većim prinosom meda po košnici.

Upotreba feromona

Iako danas svaki pčelar nastoji izbjeći prirodno rojenje kod svojih pčelinjih zajednica, ono je ponekad neizbježan nusproizvod svakog pčelinjaka. Ako već ne možemo u potpunosti izbjeći rojenje kod pčelinjih zajednica onda bi trebali tu pojavu prilagoditi svojim potrebama.

Ulaz na vrhu košnice

Možete držati pčele u savršenom redu, ali to ne eliminira sljedeće probleme: miševe, mrtve pčele zimi blokiraju izlaz, kondenzacija poklopca, snijeg blokira izlaz, trava blokira izlaz.

Kristalizacija meda

Med nije kvarljiva namirnica i ne kvari se kao neke druge koje kupujemo svakodnevno, to znamo svi. U svijetu se rade brojna istraživanja prehrandbenih artikala pa tako i ovoh, gotovo nekvarljivog proizvoda, meda.

Sakupljanje cvjetne peludi

Cvjetna pelud ili cvjetni prah nije proizvod pčela već ga pčele sakupljaju u prirodi tijekom...

Novosti