Siječanj 18, 2018

The Best bookmaker bet365 Bonus

Ocat poput mnogih drugih boljih ili lošijih proizvda otkriven je prema staroj legendi u stvari sasvim slučajno. Naime vino koje je predugo stajalo u bačvi se "pokvarilo" i postalo kiselo, u stvari nastao je današnji vinski ocat. Pa tako i sama riječ ocat u prijevodu na francuski bi značila: vin kao “vino” i aigre kao “kiselo”.

Naravno na tom se otkriču nije stalo pa danas u svijetu susrećemo najrazličitije vrste octa ovisno o podneblju poput: jabučnog octa, octa riže, ocat od ječma i drugog. Kod nas prevladava ocat od vina ili popularno vinski ocat, što je i normalno s obzirom da proizvodimo poprilično velike količine vina u srazmjeru na ukupno obradive poljoprivredne površine.

Do nedugo u prikrajku skriven od pogleda javnosti čučao je ocat od meda koji su pčelari proizvodili uglavnom za potrebe svog domačinstva, najužu rodbinu i naravno svoje najbolje prijatelje.
 
Kako situacija sa otkupom meda točnije cijenama otkupa već niz godina bilježi silaznu putanju, pčelari RH otkrivaju nove načine distribucije svojih ovaj puta ne poluproizvoda već gotovih robnih marki. Kako u RH još uvijek na tržištu meda vlada pod okriljem zakona monopol na tržištu meda, otkupne stanice ipak ne mogu zabraniti prodaju apsolutno svih proizvoda pa tako u ovom slučaju ni octa, koji uz kvalitetnu sve više poznatu Medenu rakiju pronalazi ruke probiljivih kupaca koji cijene kvalitetne pčelinje proizvode. U svijetu "Honey vinegar" (medeni ocat) već je na cijeni kao proizvod vrhunske kvalitete što je naravno popraćeno cijenama od 10-15 eur-a za litar ove zdrave tekućine.
 
Prvi značajniji zapisi o octu potječu iz 5.st.p.n.e. U ocat su se često stavljale i aromatične biljke pojedinog područja. Unazad 5-6 godina jabučni ocat stekao je vrlo veliku popularnost kod kupaca. On snižava tjelesnu težinu, regulira količinu masnoća u krvi i drugo. Ako se sjetimo da je stari Hipokratov napitak ocat + med opstao do dan danas ne treba ni sumnjati u prval potroača kada octa od meda bude još više na tržištu i kada pronađe svoje stalno mjesto na policama većih ili manjih trgovina. U tako nešto ne treba ni sumnjati s obzirom da sada kupci u nedostatku istog sami miješaju svak prema svojoj recepturi prisutniji jabučni osat i med.
 
Ocat od meda u stvari se proizvodi kao medeno vino, samo se daljnim postupkom vino "kvari" i pretvara u ocat. Tako pripremljen ocat treba nakon proizvodnje odležati prije punjenja za prodaju barem godinu dana kako bi bio gotov proizvod spreman za upotrebu. Tada med "odrađuje" svoje i taj proizvod stvara u nezamjenjiv unutar jednog kućanstva.
 
Upotreba: Octu od meda pripisuju se čak i afrodizijačka svojstva, no ovdje ćemo se ipak zadržati na starim dobrim isprobanim receptima iz narodne medicine. Naravno ocat od meda možete koristiti u pripremi najrazličitijih vrsti salata i jela.
  • Upala nosnih sinusa: uzimamo 1 čajnu žličicu medenog ili jabučnog octa i 1 čajnu žličicu meda [bagrem] i sve pomiješamo sa 1 dl vode. Tako pripremljen napitak uzimamo za vrijeme ili nakon glavnih obroka i to najmanje tri puta na dan.
  • Promuklost: Uzimamo 2-3 puta na dan po 1-2 čajne žličice mednog octa i 1 čajnu žličicu meda na 1 dl vode.
  • Kod jačih problema sa sinusima pomaže žvakanje pčelinjeg djevičanskog saća veličine da stane na čajnu žčičicu. Žvakati ili ostaviti da se topi u ustima treba što duže i to 3-4 puta na dan uz 1 čajnu žličicu razrijeđenog octa od meda sa vodom u omjeru 1/1
  • Nesanica: već kod večere uzmemo 2 žličice meda sa 1 žličicom mednog octa, a prije spavanja 2 žličice meda i 2 žličice mednog octa.
  • Opekotine: prelijemo ili polijemo nerazrijeđenim mednim octom, a zatim ih namažemo medom, što će spriječiti pojavu plikova.

Isprobajte ovo zdravo i osvježavajuće piće od meda i octa!
Priprema:

  1. Izmješajte žlicu jabučnog octa i žlicu livadskog meda.
  2. Jabučni ocat dobijete od svježih organski uzgojenih jabuka ili ga jednostavno kupite. Otopite u čaši sa 2 dl vode
  3. Konzumirajte jednom ili dva puta dnevno

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme