> <
bijsluiter motilium suspensie

The Best bookmaker bet365 Bonus

35,10,0,50,2
1,600,60,2,1500,2500,25,600
90,150,1,50,12,30,50,1,70,12,2,50,2,1,1,5000
0,2,1,1,2,46,15,5,1,1,1,12,0,1
propecia medicine price in india

pčele i voće

accutane wound healing side effects

Dalmacija News ScreenShot

 

U obiteljskoj kući u splitskom kvartu Split 3 kako prenosi Dalmacija News pojavio se iznimno velik kukac, za kojeg ukućani kažu da bi mogao biti opasni azijski stršljen.

Stršljeni kod ljudi sami po sebi izazivaju strah i nelagodu, a nimalo ugodan prizor zatekao je članove obitelju Bratić u nedjelju poslijepodne u svojoj kući u splitskom kvartu Split 3. Prvo su primijetili su im se na zavjesi "stvorilo" nešto prilično veliko, a kada su bolje pogledali vidjeli su da se radi o vrlo velikom stršljenu, s kakvim se nikada do sada  nisu susreli.

Cijeli je članak dostupan na portalu  Dalmacija News


Staništa skicaOPREZ: Ne prilazite stršljenicima nebitno da li se radi o ovoj ili onoj vrsti, te potražite pomoć stručnjaka ili obližnjeg pčelara koji znaju što i kako treba postupiti u kojoj situaciji. Pojave li se unutar vaše kuće/vikendice ili mjesta gdje boravite pozovite centar 112 centar za deratizaciju na vašem području ili stručnu pomoć preko našeg linka SOS zbrinjavanje rojeva pčela.
Azijski stršljen inače spada među najopasnije otrovne kukce, dakako ni "domaće" odnosno uobičajene za naše podneblje vrste nisu bezopasne, no ova vrsta je poznata po vrlo brzoj prilagodbi podneblju gdje se pojavi te vrlo s
nažnom otrovu.

Podsjetimo se: Azijska vrsta je nešto manja od 17 do 26 mm u odrasloj dobi naspram nama poznatog europskog koji doseže u odrasloj dobi od 19 do 30 milimetara. Žalac azijskog stršljena je dužine do 6mm preko kojeg ubrizgava značajne količine otrova što može prouzročiti značajnije alergijske reakcije.

Trbuh koji mu je kao što smo već i pisali crn sa jednim žutim segmentom na kraju dok je europska vrsta karakteristična po žutom trbuhu sa crnim prugama. Po trbuhu ćete ako na njega naiđete i najlakše raspoznati. Znanstvenici su ga opisali časopisu Insectes (Insekti). Glava azijskog stršljena je crna, dok mu je lice narančasto i žuto. Još jedna je bitna raspoznavajuća značajka, Azijski stršljen svoje gnijezdo često postavlja vrlo visoko na drveću, što nije slučaj kod europskih vrsti stršljena. Noge azijskog stršljena su kao i lice narančasto - žute dok su one kod europskih vrsti crne boje.

Kako izgleda ta opasna vrsta sa opisom na francuskom jeziku dostupno je klikom na sljedeći link:

cipro treatment for sinus infection
candidosi esofagea diflucan

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme

dosis de cytotec pfizer
pharmacy assistant salary canada 2012