Siječanj 18, 2018

The Best bookmaker bet365 Bonus

Pcelarstvo.hr portal o pčelarstvu i pčelarskim temama prati sve vijesti interesantne hobi i profi pčelarima te konzumentima prirodnih i zdravih pčelinjih proizvoda. Sve članke za koje smatrate da ih treba uvrstiti u neku kategoriju na web portalu pcelarstvo.hr šaljite isključivo na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. Rado ćemo ih uvrstiti te na taj način prezentirati široj zainteresiranoj zajednici koja prati vijesti unutar našeg portala.

BiH-mix by Rasim Porić

Rasim Porić pcelar iz Buzima BiH. U svijet pčelarstva ušao je kao i mnogi drugi spontano nakon što je dobio na poklon jednu košnicu. Nakon toga kupuje još 4 i ulazi u svijet gdje nema povratka - svijet pčela.

Opširnije:BiH-mix by Rasim Porić

Rezultati ocjenjivanja kvalitete „11. ZLATNO ULIŠTE“ 2017

Uzorci meda podvrgnuti su prethodnoj kemijskoj i melisopalinološkoj (peludnoj) ocjeni kvalitete. Pri tome su kemijski parametri koji su se ocjenjivali odredili u AKREDITIRANIM laboratorijima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije u Rijeci i uključivali su postotak vlage, električnu provodnost, udio hidroksimetilfurfurola (HMF) te vrijednost dijastaze u uzorcima meda.

Opširnije:Rezultati ocjenjivanja kvalitete „11. ZLATNO...

Muha - čimbenik opstanka ekosustava

Pčele su prihvaćene kao glavni i najbrojniji svjetski oprašivači biljaka koje nas okružuju i bez kojih ništa više ne bi bilo kao prije. Muhe se s druge strane smatraju samo dosadnim i nekorisnim pa i za ljude vrlo štetnim letačima no je li to baš u potpunosti tako? Procjenite sami no nemojte smetnuti s uma da ni muhe kao oprašivači biljaka nisu baš za "odbaciti".

Opširnije:Muha - čimbenik opstanka ekosustava

Obitelj Balen za Dječji odjel požeške bolnice

Požeška obitelj Balen i to Željko, Krunoslav i Tomislav, bave se pčelarstvom i članovi su Pčelarskog društva „Zlatna dolina“ iz Požege, a kako prenosi portal pozega.eu nastavili su ovih dana lijepu tradiciju koju su pokrenuli prije sedam godina. Riječ je o humanitarnom činu vezanom uz blagdane na razmeđu dviju godina.

Opširnije:Obitelj Balen za Dječji odjel požeške bolnice

Međunarodna konferencija „POMERAJMO GRANICE“

Savez pčelarskih organizacija Srbije u saradnji sa NOVOSADSKIM SAJMOM, te organizacijsku podršku pčelara pčelarskog društva „Jovan Živanović“ iz Novog Sada, organizira 10. prosinca 2016. godine MEĐUNARODNU KONFERENCIJU „POMERAJMO GRANICE“ sa pratećom izložbom pčelarske opreme.

Opširnije:Međunarodna konferencija „POMERAJMO GRANICE“

Kako su djedici ukrali Božić

Čovjeka iz Rudina koji godinama pokušava preživjeti radeći aranžmane za Božić djelatnici carine najvjerojatnije da zaštite trgovački lanac (u pozadini) uskratiti zaradu. Fotografija je nastala ispred dućana u Kaštel Novom. 

Opširnije:Kako su djedici ukrali Božić

Kupnja Znanosti

O tome da Monsanto kupuje sve laboratorije koji imaju imalo utjecaja na rezultate njegovih izvješća o lošem utjecaju na okoliš već smo pisali, koruptivne aktivnosti traju i dalje. 

Opširnije:Kupnja Znanosti

Europa priprema potpunu zabranu insekticida štetnih za pčele

inU okviru nacrta propisa Europske komisije najčešće korišteni insekticidi bit će zabranjeni unutar cijele EU. To je prvi snažan pokazatelj kako Europska komisija želi punu zabranu za visoko rizičnu skupinu za pčele. Zabrana bi, bude li išlo sve po planu, mogla stupiti na snagu već ove godine.

Opširnije:Europa priprema potpunu zabranu insekticida...

Poziv na upis u registar za sve postojeće i buduće pčelare

Kako je bilo puno nejasnoća i pitanja vezanih uz nepoštivanje važećih Zakona od strane HPS-a koji je (o tome smo pisali i jedini na to upozoravali) prouzakonito i protuustavno prikupio i naplačivao upis u tzv. "EVIDENCIJU" pčelara inače za potrebe i u vlasništvu HPA od ove godine upis i ažuriranje vodi se direktno u HPA prema mjestu stanovanja. 

Opširnije:Poziv na upis u registar za sve postojeće i...

Pčele uče promatrajući druge

Istraživači Sveučilišta Queen MaryLondonu objavili su nove dokaze provedeni na bumbarima pokazuju kako pčele uče promatrajući druge u obavljanju nekih zadataka. Ovaj puta kao što video prikazuje bumbari su učili kako napraviti određen zadatak ne bi li pokrenuli polugu koja im daje hranu u čemu su mnogo uspješniji nego se do sada mislilo. Bumbari mogu naučiti kako manevrirati loptom gledajući druge kako obavljaju taj zadatak što vjerojatno primjenjuju na treninzima i u nekim našim nogometnim klubovima. Pčele pokazuju kako mogu naučiti povući, gurati, pa čak i okretati polugu ne bi li im to omogučilo pristup hrani

 

Čini li staklenka med boljim ili provođenje zakona i ukazivanje na neprovilnosti?


Pčelari se nastoje u borbi sa dilerima pčelinjih proizvoda unutar EU i najrazličitijim uvoznicima izboriti za svoje svijetlo pod suncem. Za ostvarenje većeg i lakšeg profita uz već prepoznatljivo brendiranje određenih vrsta meda najavili su u 
HPS-u i izradu vizualnog indentiteta staklenke za med proizveden na pčelinjacima u Hrvatskoj. Najavili su oni još štošta, no iz svake njihove najave vezano uz novac iskoči nešto nepredviđeno.

Opširnije:Čini li staklenka med boljim ili provođenje...

14.2. - Dan sv. Valentina

Valentinovo odnosno "Dan sv. Valentina" spomendan je na sv. Valentina koji se obilježava svake godine 14. veljače. Od svetaca obični smrtnici očekuju da budu vrlo aktivni i u zagrobnom životu pa je upravo Svetom Valentinu u svijetu zadana zadaća zaštitnika pčelara i epileptičara.

Opširnije:14.2. - Dan sv. Valentina

PETICIJA PROTIV GLIFOSATA!!!

08.02.2017 pokrenuta je europska građanska akcija sakupljanja potpisa za zabranu herbicida Glyphosat, koji proizvodi firma Monsanto. Cilj je prikupiti milijun potpisa građana Europe iz najmanje 7 zemalja, do kraja ove godine.

Opširnije:PETICIJA PROTIV GLIFOSATA!!!

Medivital pharm ide u stečaj

Osim što su smjestili registriranu domenu na servere firme CHAOS, inače društva s ograničenom odgovornošću za trgovinu i usluge iz Varaždina, firma Medivital pharm d.o.o. izazvala je doslovno pravi kaos (engl.:chaos, germ.:chaos, zulu.:chaos) sljedećom objavom na svojim internet stranicama:

Opširnije:Medivital pharm ide u stečaj

Evo kako se provodi "Reket HPS-a"

Selekcijski centar HPS-a uspio u svom gnjusnom naumu, ciljano je "uzgojio" je pčelare sklone grabeži. Nazvao ih je povjerenici, redarstvenici i šerifi dok su te "činove" vjerojatno dobili ovisno o tome koliko su utajili poreza od kasiranja u kešu.

Opširnije:Evo kako se provodi "Reket HPS-a"

Kastav postaje sjedište Hrvatskog pčelarskog instituta

Inicijativa je potekla od tri ugledna hrvatska pčelara Đuke Petrića iz Pčelarske udruge Učka, Branka Vidmara iz Udruge Biopčela i doc. dr. Dražena Lušića s Katedre za zdravstvenu ekologiju Medicinskog fakulteta u Rijeci, a prihvatio ju je gradonačelnik Kastva Ivica Lukanović, dok je sad i Gradsko vijeće potvrdilo da će Grad Kastav biti osnivačem ovog jedinstvenog hrvatskog instituta.

Opširnije:Kastav postaje sjedište Hrvatskog pčelarskog...

Upis pčelinjaka i posjednika pčela u Registar farmi

Hrvatska poljoprivredna agencija je u suradnji s Hrvatskim pčelarskim savezom sukladno naputku Uprave za veterinarstvo i sigurnost hrane Ministarstva poljoprivrede, te prema Zakonu o veterinarstvu (NN 82/13 i 148/13), i Pravilniku o sadržaju, obliku i načinu registracije farmi (NN 96/2015), 1. prosinca 2016. godine započela provoditi upis pčelinjaka i posjednika pčela u Registar farmi.

Opširnije:Upis pčelinjaka i posjednika pčela u Registar...

Zakoni i pravilnici

Poljoprivreda je u Hrvatskoj, ali i izvan nje, strateška djelatnost koja svojom gospodarskom, ekološkom i socijalnom ulogom pridonosi održivom razvoju. Pčelarstvo je neodvojiv dio poljoprivrede, pomalo specifično jer u pčelarstvu poljoprivrednici nisu nužno vezani za vlastito zemljište, jezere, rijeke ili morske površine. Zakonom se u poljoprivredi, pa ako i pčelarstvu kao njenom djelu, uređuju ciljevi i mjere poljoprivredne politike, korisnici prava, seljačko gospodarstvo ili obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, institucijska potpora, administrativno praćenje i izvješćivanje u poljoprivredi te upravni i inspekcijski nadzor. U ovom dijelu pronaći ćete dijelove važećih Zakona i Pravilnika za područje Republike Hrvatske kojih se reba pridržavati svaki pčelar, bilo da je on hobista ili se pčelarstvom bavi profesionalno.

PR članci

Razvojem interneta i novih medija, optimizirana su priopćenja prilagođena za internet tražilice. Puštanjem u rad novog dizajna otvorili smo zasebnu kategoriju unutar koje će se pbjavljivati PR članci. Duže vremena postoji potreba ovog načina oglašavanja na www.pcelarstvo.hr pa smo eto iskoristili i tu mogućnost jer isti mogu stvoriti dodatnu traženu informaciju za potencijalne kupce. Prije nego što sastavite PR članak za objavu na ovim stranicama, vodite računa da imate sadržaj primjeren za ovjavu na ovim stranicama. Svaki sastavljen i poslan PR članak mora biti usredotočen na jednan sadržaj/temu. Pcelarstvo.HR zadžava pravo manjih prilagodbi za potrebe same stranice, a sve u kontaktu sa vlasnikom članka. Svoje članke za koje smatrate da ih treba uvrstiti u PR kategoriju na web portalu pcelarstvo.hr šaljite isključivo na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme