Siječanj 18, 2018

The Best bookmaker bet365 Bonus

Valentinovo odnosno "Dan sv. Valentina" spomendan je na sv. Valentina koji se obilježava svake godine 14. veljače. Od svetaca obični smrtnici očekuju da budu vrlo aktivni i u zagrobnom životu pa je upravo sv. Valentinu u svijetu zadana zadaća zaštite zaljubljenihpčelara i epileptičara...

Osjetite li leptiriće u trbuhu Sveti Valentin je "krivac", kao uostalom i za nevjerojatnu slatkoću meda s vašeg pčelinjaka.

Dakle kao takav sv. Valentin koji je svoju mučeničku smrt pretrpio je u dobi od 63 godine vrlo je zaposlen i dan danas. Naime simbol Valentinova je Kupid, starorimski Bog ljubavi koji drži luk i strijelu i vjeruje se da se onaj koga on pogodi svojom čarobnom strelicom odmah zaljubi. U Hrvatskoj se obilježavanje Valentinova kao dana zaljubljenih uglavnom vezuje uz utjecaj američkih filmova, iako je u Međimurju i prije amerikanizacije postojao narodni običaj da se za djecu dan sv. Valentina ostavlja djeci peciva u obliku ptica u dvorištu uz objašnjenje da je to dan kada se ftičeki žene. Latinska izreka naime još iz 17. stoljeća kaže: "Festa Valentino rediit lux - quisque sibi sociam jam legit ales avem". ("Došao je Valentinov blagdan, i svaka je ptica već sebi izabrala pticu-družicu"). Jasna aluzija na mladence i zaljubljene.

Bio je svećenik (ili biskup) i u vrijeme rimskog cara Klaudija, godine 269. ili 270. mučenički je ubijen. Štovatelji su mu, kad su progonstva prestala, podizali crkve; najstarija je u Rimu iz 4. stoljeća, a stoji i danas. Spomendan mu je oduvijek 14. veljače. (by:akarlovic)

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme