Siječanj 18, 2018

The Best bookmaker bet365 Bonus

Zagreb-Hrvatska: U HPS je stigao i službeni dokument da rade poput kriminalne loše organizirane, protuzakonite i paradržavne organizacije za pranje novca u kojoj si po svemu sudeći nesposobni zaposlenici dijele abnormalno visoke plaće i dnevnice. 10. 07. 2014. godine Veterinarska ambulanta Konjšćina i PHOENIX Farmacija d.o.o., Ozaljska ulica 95, 10000 Zagreb izdale je račun Savezu na ukupan iznos od 12.785.951,56 kn od čega je 2.562.736,19 kn iznos PDV-a. HPS, nakon što je na njegov račun Agencija za plaćanja uplaćuje sredstva, prosljeđuje Veterinarskoj ambulanti Konjšćina iznos umanjen za PDV (oni ga zovu odobrenje) 10.214.414,78kn zadržavaju iznos PDV-a od 25% dakle  2.562.736,19kn iako kao takvi nisu u sustavu PDV-a čime čine ozbiljnu povredu utaje poreza

Isplaćen dio u iznosu 2.562.736,19kn HPS prema odluci Agencije za plaćanje i Porezne uprave sektora za nadzor Klasa: 390-09/14-01/0010 a ukoliko HPS ne vrati sporna sredstva zaračunat će mu se zatezna kamata te se obustavljaju sve isplate po pitanju potpora do potpunog namirenja nastalog duga. Da li će Ministarstvo financija ili Agencija za plaćanja s obzirom da HPS još uvijek nije podmirio sporan iznos unutar roka od 30 dana prisilnom naplatom preko Žiro računa tek teba vidjeti kao i to da li će netko odgovarati za malverzacije oko PDV-a.

Kao što i godinama pišemo na ovom portalu HPS radi i djeluje protivno svih važećih ustavnih i zakonskih propisa RH i to ne samo varajući naivne pčelare o njihovu članstvu. Naime Ministarstvo financija, Središnji ured – Porezne uprave, Sektora za nadzor dostavilo je nakon nadzora dopis HPS-u i Agenciji za plaćanja u poljoprivredi u kojem navode da je na osnovu dokumentacije koja im je dostavljena od strane Sektora inspekcije u poljoprivredi utvrđeno da osnovica za VMP iznosi 8.200.755,80 kn a ne 10.214.414,78 knO gore navedenim trgovinskim transakcijama izvijestio je i NO i predsjednik Saveza Vladimir Bilek na Skupštini održanoj 17. 12. 2016. godine, te o mogućem plaćanju pripadajućeg iznosa PDV od strane pčelara koji su koristili VMP u 2014. godini. To bi značilo da su za malverzacije oko PDV-a u HPS-u znali samo su šutjeli po uobičajenom sistemu "Ne talasaj".

Kako mala djeca vrtićke skupine "Mala pcelica" ne razumiju kako se došlo do ovih brojki od nadležnih ćemo zatražiti dodatno pojašnjenje. Koliki je račun izdan sa a koliko je to bez PDV-a odnosno koja je konačna zamračena cifra PDV-a od strane HPS-a.

Dana 10. 03. 2017. Agencija za plaćanja dostavila je Hrvatskom pčelarskom savezu (HPS) Odluku o povratu sredstava u iznosu od 2.042.830,04kn što je iznos PDV-a za koji nisu smjeli dobiti sredstva. Tako će sada prema stavu HPS-a svaki pčelar, a koji još uvijek naivno misli da je član HPS-a iako je to prema Zakonu o udrugama nemoguće, koji je koristio VMP preko HPS-a u 2014. godini morati platiti recipročni dio koji se odnosi na primljeni VMP te treba isti uplatiti na račun Saveza kako bi isti bio u mogućnosti podmiriti svoju obvezu prema Agenciji za plaćanja. Kako smatraju u HPS-u radi se o povratu dijela iskorištenih sredstava za nabavku VMP-a kojeg pčelar prema odredbama nema niti pravo dobiti. Vraćajući navedeni PDV od prije 3 godine, svaki pčelar vraća se u onu situaciju u kojoj bi bio da je čitao naše upute i da nije sudjelovao u kriminalnim radnjama HPS-a. Kako se kompletna dokumentacija o pčelarima koji su protuzakonito koristili VMP čuva se u APPRRR-u pa će se pčelari koji vjeruju da je HPS savez pčelara koji radi za njih baviti u sljedećim danima matematikom umjesto pčelarstvom.

Kod inspekcijskih nadzora korisnika i trgovačke dokumentacije uz inspektora bio je prisutan voditelj stručne službe Tomislav Gerić, voditelj potpora Saša Petrić i Vedran Lesjak djelatnici koji za ovakve šarlatanske poslove temeljem lažnih članarina ubiru plaće u prosjeku od oko 2.000,00€. Po primitku nalaza Ministarstva poljoprivrede angažirana je navodno i porezna savjetnica kojoj bi ovim putem preporučili da obrati pažnju na sve nezakonite radnje  vezane uz protuzakonito prikupljanje novca od članstva koje to po zakonu i nije.

Ne zaboravimo da to nije sve jer više su novca poreznih obveznika unutar HPS-a "zamračili" protuustavnim i protuzakonito provedenim radnjama oko "njihove" (nestale) evidencije pčelara i katastra pčelinjih paša naplačujući u gotovini koju nisu polagali na Žiro račun što je obvezno prema Zakonu već trošili kako se tko sjetio kao da je to njihov vlastiti novac. Tko će točno i koliko vratiti dio protuzakonito naplačenih, podjeljenih  i tko zna kako utrošenih sredstava iz tzv. evidencije tek treba navodno utvrditi DORH.

Napomena: Svi oni koji pčelari koji nam se javljaju i smatraju da su u HPS-u pronevjerili u ovoj igri samo 2.000.000,00kn sredstava poreznih obveznika se varaju. Ove gore upisane brojke varanja Države preko Saveza pčelarskih udruga su bezvezno male i najvjerojatnije tek kap u moru ako uključimo u gotovini izvučen novac pčelara recimo 10.000x3kn=30.000,00x50(prosjek)=1.500.000,00kn godišnje (minimalno) nestalih u đepovima čijim? Pribrojimo li nesposobno utrošena sredstva katastra i/ili evidencije koja su kasnije bačena u vjetar ova prijevara na PDV-u je samo kap u moru. Dakle brojke su "čudna biljka" mogu se napuhati ili ispuhati dakle  NASTAVLJA SE .... 

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme