Siječanj 18, 2018

The Best bookmaker bet365 Bonus

Župan Goran Pauk sa Dariom Frangenom, prof. učilišta „Apis“ iz Velike Gorice večeras je u gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ u Šibeniku dodijelio diplome članovima pčelarske udruge „Pčela“ koji su uspješno položili završni ispit za pčelara.

Ova pčelarska udruga za svoje je članove organizirala edukaciju i osposobljavanje za zvanje pčelara koju su proveli iskusni pčelari Učilišta „Apis“ iz Velike Gorice. Dvadeset polaznika, među kojima jedna polaznica, su kroz teoretski i terenski dio nastave stekli znanja i vještine o formiranju pčelinjaka, proizvodnji i obradi pčelinjih proizvoda, poznavanju medonosnog bilja u konvencionalnoj i ekološkoj proizvodnji, poznavanje pčelinjih bolesti, njihovo prepoznavanje u pčelinjim društvima, mjerama preventive i suzbijanja bolesti.

„Punu pažnju posvećujemo razvoju poljoprivrede i zaštiti naših autohtonih proizvoda kao što su dalmatinska janjetina, pršut, sir iz mišine i med. Radimo na brendiranju sedam vrsta meda zajedno sa drugim dalmatinskim županijama.“, rekao je župan Goran Pauk te čestitao svima na uspješno završenom osposobljavanju uz želju da stečeno znanje primijene u praksi.

Dragan Plavčić, predsjednik Udruge „Pčela“ zahvalio je županu i Županiji na podršci kao i učilištu „Apis“ na kvalitetnoj edukaciji. Troškove edukacije sufinancirala je Šibensko-kninska županija, Udruga „Pčela“ i sami polaznici koji stečeno zvanje mogu upisati u radnu knjižicu. Inače, Pčelarska udruga „Pčela“ Šibenik ima preko 80 članova i ovo je treća edukacija koju je organizirala za svoje članove.

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme